Opinie
Redactor: Marin Gherman
06 iulie 2018

Bloomberg: Kremlinul pregătește un acord pentru Trump, cu care acesta să se laude acasă

Bloomberg: Kremlinul pregătește un acord pentru Trump, cu care acesta să se laude acasă

Oficialii de la Kremlin au angajat negocieri intense cu omologii lor din Washington pentru a încheia cel puțin o tranzacție, care să permită președintelui american Donald Trump să prezinte ca pe un triumf întâlnirea sa cu Vladimir Putin, scrie Bloomberg, citată de Pagina de Rusia.

Principalul subiect al întâlnirii liderilor din 16 iulie de la Helsinki va fi rolul Iranului în Siria. Moscova negociază simultan cu Teheranul să retragă trupele din teritoriile ocupate din Siria, iar în locul lor să vina trupe loiale președintelui sirian Bashar al Assad.

Putin și-ar fi dat acordul în principiu cu privire la pretențiile americane și israeliene, conform cărora trupele iraniene trebuie să părăseasca Siria de sud, au spus agenției Bloomberg doi consilieri de la Kremlin.

După ce a studiat întâlnirea lui Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, în timpul căreia a fost anunțată brusc sistarea exercițiilor militare comune ale SUA și Coreea de Sud, Putin a decis că și el trebuie să negocieze personal cu presedintele SUA, a declarat un oficial rus, fără sa dea alte detalii.

Liderii celor două țări se vor întâlni fără asistenți, așa cum au făcut Trump și Kim în Singapore, a confirmat la rândul sau purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 563

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate