Opinie
Redactor: Elvira Chilaru
04 ianuarie 2019

Care sunt sarcinile ministrului ungar pentru Transcarpatia?

Care sunt sarcinile ministrului ungar pentru Transcarpatia?

Budapesta i-a oferit lui István Greja, Împuternicitul ministrului pentru dezvoltarea cooperării  dintre județul Szabolcs-Szatmár-Bereg și regiunea Transcarpatia din Ucraina, responsabilități și sarcini mai largi decât simpla colaborare.

Acest lucru a fost declarat de către vice-prim-ministrul  Ucrainei  pentru integrare  europeană și euro-atlantică Ivanna  Klympush Tsintsadze, scrie „Interfax-Ucraina“.

Ungaria a fost nevoită să înlocuiască titulatura  scandaloasă  „Împuternicitul  guvernamental pentru dezvoltarea Transcarpatiei“ , deoarece denumirea controversată a  stârnit opoziție  din partea Ucrainei.

„Desigur, noi sperăm că redenumirea funcției se va reflecta și în  funcționalitate. Dar în ce măsură  această opțiune este într-adevăr limitată  doar la  cooperare  între regiunile din Ucraina și Ungaria încă nu ne putem pronunța. Consider că  împuternicirile domniei sale  sunt mai largi și sarcinile puse pe seama lui de guvernul maghiar sunt mult mai ample”, a spus Klimpush-Tsintsadze.

Potrivit ei, acum Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a creat funcția de împuternicit pe cooperarea transfrontalieră, această funcție i-a revenit  ambasadorului  cu împuterniciri  speciale,  Mykola Baltazhy.

„El este responsabil pentru relația cu István Greja și deja a avut loc prima întrevedere. Acum, la minister  se soluționează problema stabilirii unui mecanism de interacțiune între acești împuterniciți“, a adăugat viceprim-ministrul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 339

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate