Opinie
Redactor: Marin Gherman
10 iulie 2018

Consiliul Europei a adus critici unui proiect de lege din Ucraina care ar putea introduce cenzura pe Internet

Consiliul Europei a adus critici unui proiect de lege din Ucraina care ar putea introduce cenzura pe Internet

Consiliul Europei a publicat pe Platforma apărării jurnalisticii o notă critică față de proiectul de lege nr. 6688 „Privind introducerea unor modificări în legislația Ucrainei referitoare la contracararea amenințărilor față de securitatea națională în sfera informațională” – informează corespondentul Ukrinform, citat de Agenția BucPress din Cernăuți.

Se amintește faptul că la 4 iulie 2018 a fost înregistrat acest proiect de lege în Parlamentul de la Kiev, care permite Consiliului Național pentru Securitate și Apărare, fără hotărârea instanței, să blocheze website-urile care „reprezintă amenințări pentru securitatea națională”.

Consiliul Europei precizează că temeiul blocării unor website-uri este descris prea general, iar furnizorii de servicii Internet trebuie să achiziționeze, potrivit proiectului de lege, utilaje care să le permită serviciilor speciale să monitorizeze și să blocheze paginile web când acestea consideră de cuviință.

Dacă companiile IT nu se vor supune legii, ele vor fi amendate de către stat. Mai multe asociații de presă din Ucraina consideră că acest proiect de lege este o încercare de a introduce cenzura în spațiul online, o îngrijorare pe marginea acestui subiect a fost exprimată și de reprezentanții OSCE, în special de reprezentantul OSCE pentru libertatea presei Harlem Désir.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 522

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate