Opinie
09 august 2017

Curtea Penală Internațională ar putea recunoaște teritoriile „DNR/LNR“ ca fiind ocupate de Rusia

Curtea Penală Internațională ar putea recunoaște teritoriile „DNR/LNR“ ca fiind ocupate de Rusia

Procurorul Curții Penale Internaționale, Fatou Bensouda studiază posibilitatea de a recunoște  teritoriile așa-ziselor republici populare „LNR“ și „DNR“ ca fiind ocupate de către Rusia, a declarat directorul Amnesty International Ucraina, Oksana Pokalciuk, într-un intreviu pentru Tsenzor.net.

Comentând cuvintele jurnalistului cu privire la faptul că, în Europa, teritoriile ocupate din Donbas nu sunt considerate ca atare, că separatistii sunt denumiti „militanți rebeli”, iar implicarea Rusiei în război este ignorată, Pokalciuk a spus: „Apropo, există un moment interesant. Acum, procurorul Curții Penale Internaționale, Fatou Bensouda analizează posibilitatea de a lua în considerare zonele așa-numitelor „LNR“ și „DNR“ ca teritorii ocupate”, a spus ea în interviul pentru publicaţia amintită, notează pagina de rusia.

Potrivit ei, acest lucru este important, deoarece în cazul în care Curtea Penală Internațională recunoaște aceste teritorii ca fiind ocupate, se va crea cadrul juridic care să permită rezolvarea diverselor probleme legate de conflictul armat, utilizând mecanismele prevăzute de dreptul internațional.

„În plus, apărătorii drepturilor omului și jurnaliștii vor putea să vorbească utilizând tremeni precişi, folosind un aparat conceptual clar. Cât timp acest lucru nu se întâmplă, și nu recunoaștem acest teritoriu ca fiind ocupat, putem vorbi doar despre influența Rusiei; a resurselor financiare și materiale rusești vărsate în așa-numitele „DNR“ și „LRN“ etc. Apropo, în 2014, Amnesty International a fost, probabil, prima organizație care a publicat fotografii de satelit cu tehnica militară a armatei ruse în Donbas, a spus Pokalciuk.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 131

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate