Opinie
Redactor: Marin Gherman
10 octombrie 2018

Depozitul militar din Ucraina, în momentul exploziei, adăpostea aproape 70.000 de tone de muniţii

Depozitul militar din Ucraina, în momentul exploziei, adăpostea aproape 70.000 de tone de muniţii

Ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, a declarat că, în momentul exploziei produse la depozitul din Icinea, regiunea Cernigov, magaziile adăposteau 69.500 de tone de muniții, dintre care 43.000 de tone erau pregătite pentru a fi utilizate în operaţiuni de luptă.

Potrivit RADOR, Poltorak a mai menţionat că, începând cu anul 2014, în acest depozit ar fi existat 125.000 de tone de muniții, dar, în ultimii ani, 56.000 de tone au fost transferate în alte spaţii.

Amintim că şeful Statului Major General al Forțelor Armate Ucrainene, Viktor Mujenko, a dispus, miercuri, consolidarea măsurilor de securitate la toate depozitele de arme şi muniţii de pe întreg teritoriul Ucrainei, în contextul unui incendiu cauzat de explozii produse la un depozit militar de muniţii din regiunea nordică Cernigov.

Autorităţile ucrainene susţin că situaţia din nordul ţării se află sub control şi că echipe de specialişti continuă să desfăşoare activităţi de localizare a incendiului la depozitul de lângă Icinea.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 409

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate