Deputatul român Constantin Codreanu: Reunificarea Germaniei este un model pentru reunificarea României
Opinie
04 octombrie 2017

Deputatul român Constantin Codreanu: Reunificarea Germaniei este un model pentru reunificarea României

Deputatul român Constantin Codreanu: Reunificarea Germaniei este un model pentru reunificarea României

Deputatul român Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a prezentat o declarație politică în plenului Camerei Deputaților intitulată ”Reunificarea Germaniei, model pentru reunificarea României” – potrivit unui comunicat remis Agenției BucPress.

„Germania, înfrântă în cel de-al Doilea Război Mondial, a marcat ieri 27 de ani de la Reunificarea sa pașnică prin aderarea populației celor cinci landuri ale RDG la legile și Constituția RFG….  

După reunificarea națiunii germane, singura națiune europeană despărțită artificial prin puterea fostului ocupant sovietic și complicitatea fostului său aliat german este națiunea română, nevoită să accepte pe moment bistatalitatea, să lupte pentru desovietizarea părții sale de răsărit aflate sub ocupația militară sau controlul Moscovei, aspirând cu tot mai multă putere la refacerea pașnică a unității sale politice distruse.

Ca să putem reface unitatea națiunii noastre avem nevoie de reglementări similare celor germane: recunoașterea dreptului la cetățenie tuturor românilor din teritoriile naționale ocupate de URSS și tuturor persoanelor aparținând națiunii culturale române. Voi depune curând un proiect de lege în acest sens. Sper că există în acest Parlament destui români care să susțină acest proiect reparator și perfect euroconform.

Republica Moldova cuprinde astăzi 1 milion de persoane sau 1/3 din populație deja repuse în drepturile de cetățeni români, încă 1 milion de basarabeni cerând restabilirea lor în cetățenie.  Cel de-al doilea stat românesc, încă dependent de Moscova și adesea frizând falimentul, este integrat comercial peste 50 la sută în corpul economic al României, iar în următorii 2 ani va fi integrat și sistemului nostru energetic.

Dacă oamenii de stat de la București ar fi fost măcar pe jumătate patrioți, corecți, responsabili ca legiuitorii și oamenii politici germani, am fi avut de mult o Strategie națională de Reunificare a României. Avem foarte puțin timp pentru a ne-o elabora și aplica. Lecția germană trebuie însușită”, a declarat deputatul Constantin Codreanu.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 780

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate