Opinie
13 mai 2017

Donald Trump a recunoscut războiul între Rusia și Ucraina

Donald Trump a recunoscut războiul între Rusia și Ucraina

Cu apelul pentru pace lansat de preşedintele SUA, Donald Trump a recunoscut războiul între Rusia și Ucraina, - a scris pe peagina sa de Facebook analistul politic din Kiev, Serhii Taran, citat de ZIK.  

Ne-am fi dorit cu siguranță ca Trump, în loc de apelul pentru pace, să fi scris pe Twitter ceva de genul: “Rusia, jos mâinile de pe Ucraina!”, dar apelul său include, totodată, două aspecte strategice:

1) Dovada demonstrativă a faptului că războiul din Ucraina nu este un conflict intern, ci un război între cele două țări;

2) Ucraina şi „Moscovia” (Rusia – n.n.) sunt abordate ca două ţări, care pentru SUA au aceeași pondere în politica ei externă... Deși până în anul 2013 Ucraina nu a avut nici un vector geopolitic clar, iar „Moscovia” a avut ambiția să fie pe picior de egalitae cu SUA în lume.

Surprinzător, dar pentru preşedintele american, „Moscovia” şi Ucraina intră în aceeaşi ligă geopolitică, astfel încât apelul pentru pace lansat de Trump nu-i oferă „Moscoviei” prlejul să bea șampanie.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 326

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate