Opinie
09 septembrie 2019

Donald Trump: Schimbul de prizonieri între Ucraina și Rusia ar putea fi un prim pas uriaş spre pace

Donald Trump: Schimbul de prizonieri între Ucraina și Rusia ar putea fi un prim pas uriaş spre pace

Preşedintele american Donald Trump a felicitat Rusia şi Ucraina pentru schimbul de prizonieri, menţionând că acesta ar putea fi “un prim pas uriaş spre pace”.

“Rusia şi Ucraina tocmai ce au făcut un schimb mare de prizonieri. O veste foarte bună, poate un prim pas uriaş spre pace. Felicitări ambelor ţări!”, a scris Trump pe pagia sa de Twitter.

Săptămâna trecută, liderii celor două ţări au anunţat că discută eliberarea mai multor prizonieri. Putin a anunţat că negocierile au fost finalizate şi că schimbul implică un număr important de persoane. Tot el a afirmat că acest schimb de prizonieri între Moscova şi Kiev ar putea reprezenta un pas spre normalizarea relaţiilor dintre cele două ţări.  

Deşi solicitările Ucrainei de a-i fi înapoiată Peninsula Crimeea au rămas fără răspuns din partea Rusiei, care a anexat-o în 2014, schimbul de sâmbătă poate fi văzut ca un câştig pentru Zelenski, care anul acesta a preluat puterea, promiţând că va repatria ucrainienii reţinuţi în Rusia, scrie deschide.md.

Deşi separatiştii susţinuţi de ruşi continuă să controleze o parte din estul Ucrainei, Zelenski a promis că va pune capăt confruntărilor ce persistă în ciuda semnării unui acord de încetare a focului în 2015.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 268

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate