Opinie
Redactor: Svetlana Pantea
12 februarie 2019

Elevii din România vor primi ghiozdane, manuale, rechizite și echipament de sport gratuite

Elevii din România vor primi ghiozdane, manuale, rechizite și echipament de sport gratuite

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a făcut un anunț foarte important, ce îi vizează pe toți elevii din România. Potrivit ei, aceștia vor primi un ajutor din partea statului, astfel încât la începutul anului fiecare elev va primi un ghiozdan complet, cu manuale și rechizite necesare pentru un an întreg, în valoare de 100 de euro.

De asemenea, aceștia vor primi chiar și vouchere pentru achiziționarea unui echipament de sport, promite ministrul, scrie evz.ro

Învăţământul obligatoriu este gratuit, conform Constituției, însă părinții trebuie să plătească în fiecare an rechizitele copiilor, uneori chiar și manualele. Potrivit ministrului Educației, situația se va schimba, iar elevii vor primi la începutul fiecărui an școlar un ghiozdan cu toate rechizitele necesare. “În special în ghiozdan trebuie sa fie manualele pentru care se dă examen, limba română, matematica etc, şi rechizitele care sunt necesare pe un an întreg. Avem bani și pentru un proiect care nu a fost dezvoltat în anii anteriori și anume un ghiozdan complet pentru fiecare elev. Să asigurăm educația gratuită, așa cum spune Constituția,  a menţionat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Agenţia Bucpresswww.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 402

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate