Opinie
Redactor: Marin Gherman
16 aprilie 2018

Emmanuel Macron: „Vladimir Putin este complice al crimelor comise în Siria”

Emmanuel Macron: „Vladimir Putin este complice al crimelor comise în Siria”

Emmanuel Macron şi-a continuat duminică seara ofensiva mediatică. Încă dinaintea bombardamentelor tripartite asupra Siriei, preşedintele francez avea programat un interviu pe canalul de televiziune BFMTV asociat cu radioul RFM şi situl de informaţii Mediapart. Intervievat timp de aproape trei ore, şeful statului a revenit pe larg asupra implicării militare a Franţei în Siria alături de SUA şi Marea Britanie dar şi asupra diverselor conflicte sociale care au apărut în Franţa.

Potrivit RFI România, tonul a fost adesea virulent, mai ales pe tema Siriei. Unii comentatori compară deja interviul prezidenţial cu un meci de box.

„Acţiunea multilaterală a trupelor franceze, americane şi britanice a fost legitimă. Comunitatea internaţională a intervenit în Siria, nu Franţa a declarat război regimului al-Assad” a spus Emmanuel Macron. Adept al unei soluţii politice, preşedintele Franţei l-a acuzat explicit pe Vladimir Putin că este „complice al crimelor comise în Siria”. Totodată însă, Macron a declarat că vrea să convingă Rusia şi Turcia să vină la masa negocierilor în dosarul sirian.

Tot în dosarul sirian, Franţa va propune un nou proiect de rezoluţie în faţa Consiliului de securitate ONU. Pentru prima dată va fi vorba de un text ce va aborda cele trei chestiuni-cheie ale crizei siriene: cea politică, cea umanitară şi dosarul chimic. Intre timp, la Paris, parlamentarii francezi vor dezbate operaţiunea militară din Siria, dar nu vor vota niciun text pe această temă – notează RFI România.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 99

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate