Opinie
10 septembrie 2019

Există probabilitatea semnării unui amplu acord de armistițiu între Ucraina și statul agresor, Rusia (opinie)

Există probabilitatea semnării unui amplu acord de armistițiu între Ucraina și statul agresor, Rusia (opinie)

”Președintele Zelenski și echipa sa vor face unele concesii pentru a primi o întâlnire personală cu Putin și a semna un memorandum de pace”, a declarat directorul Centrului de studiere a problemelor societății civile, Vitalii Kulik.

Vorbind despre cronicile posibilului „armistițiu” și perspectivele unui acord amplu între Ucraina și Federația Rusă, analistul nu exclude faptul că ”Zelenski și echipa sa vor face unele concesii pentru a primi o întâlnire personală cu Putin și a semna un memorandum de pace”.

”Acest lucru este deja discutat pretutindeni: în culuarele de la Minsk, de diplomații occidentali, precum și de experții americani și ruși. Formatul acordului de încetare a focului în estul proseparatist al Ucrainei (așa cum este interpretat de Kremlin) nu va fi un acord între Ucraina și Rusia, ci un acord între Ucraina și Donețk-Lugansk, Rusia devenind astfel garantul autoproclamatelor republici pro-ruse din estul Ucrainei, iar Germania și Franța își vor asuma calitatea de garant al Kievului în zona de conflict din estul Ucrainei”, a menționat politologul Kulik, într-un interviu acordat Ukrlife.tv. El a subliniat că acordul de armistițiu ar putea deveni eficient, în cazul în care nu se vor baza pe acordurile de la Minsk.

”Din startul intrării în logica acestor înțelegeri privind dezescaladarea conflictului din Donețk/Lugansk, Acordurile de la Minsk devin fundamentul viitorului Memorandum pentru Donbas, îndeplinirea cărora depinde de voința politică a Federației Ruse. Aceasta-i conjunctura. Acordurile de la Minsk nu includ alte, noi condiții de soluționare a conflictului. Vedem acest lucru prin asimetria îndeplinirii condițiilor de către Rusia. Prin urmare, există probabilitatea semnării unui amplu acord de armistițiu între Ucraina și statul agresor, Rusia, dar nu pe baza acordurilor de la Minsk", a conchis expertul ucrainean.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 427

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate