Știri Opinie
12 mai 2017

Fotografii pe placul Kremlinului şi Ucraina... - “marfă de negociere”?

Fotografii pe placul Kremlinului şi Ucraina... - “marfă de negociere”?

Conducerea Rusiei visează să iasă din izolarea internațională pentru a deveni un membru cu drepturi depline al proceselor globale. Prin urmare, pentru ministrul de externe rus Serghei Lavrov a fost important însuşi faptul negocierilor cu președintele SUA Donald Trump şi nicidecum atingerea unor obiective concrete. Această opinie a fost exprimată de politicianul de opoziție din Rusia, fostul vicepreședinte al Dumei de Stat, Konstantin Borovoi într-un interviu pentru  Newsader.

“Kremlinul se vrea implicat în procesul de purtare a negocierilor. Pentru el /Kremlin –n.r./ nu este important succesul lor, în timp ce pentru preşedintele Trump contează rezultatul acestor negocieri. Înțelegând modul în care fotografiile de la Casa Albă cu Lavrov şi Kisleak /ambasadorul rus la Washington Serghei Kisleak – n.r./ au o oarecare valoare pentru Vladimir Putin, președintele SUA i-a  oferit o astfel de oportunitate.

Pentru o şedinţă fotografică, Donald Trump i-a dat în arendă lui Lavrov Biroul Oval şi fără îndoială, îi va cere bani pentru aceasta”, - a spus politicianul rus de opoziţie citat de Newsader.

Potrivit  fostului vicepreşedinte al Dumei de Stat a Rusiei: “Ucraina și Siria sunt pentru preşedintele rus Vladimir Putin  “o marfă“, propusă Occidentului pentru participare la negocieri.

“Este un  fel de valută creată artificial de el însuși (Putin – n.r.).  Și dacă tema situaţiei din Ucraina mai poate fi camuflată sub mitul imperial al apărării “poporului frate”, apoi subiectul Siria a fost oferit de la bun început de către Kremlin în schimbul revenirii în politica internatională”, - a explicat politicianul de opoziţie din Rusia.

“Deoarece izolarea Rusiei este evidentă și profundă, Putin a pus în aplicare toate forţele şi posibilităţile pentru a se retrage din ea. Ca urmare, Ministerul Afacerilor Externe al unei ţări imense a folosit toate modalităţile pentru a organiza doar o  discuţie telefonică între președinții SUA și Rusiei. De fapt, aceasta-i o milogire politică din partea Moscovei” – reţine sursa citată cu referinţă la politicianul de opoziţie rus, Konctantin Borovoi, fost vicepreședinte al Dumei de Stat.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 204
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
Calendar 2017

Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2017 BucPress - Toate drepturile rezervate