Opinie
12 mai 2017

Fotografii pe placul Kremlinului şi Ucraina... - “marfă de negociere”?

Fotografii pe placul Kremlinului şi Ucraina... - “marfă de negociere”?

Conducerea Rusiei visează să iasă din izolarea internațională pentru a deveni un membru cu drepturi depline al proceselor globale. Prin urmare, pentru ministrul de externe rus Serghei Lavrov a fost important însuşi faptul negocierilor cu președintele SUA Donald Trump şi nicidecum atingerea unor obiective concrete. Această opinie a fost exprimată de politicianul de opoziție din Rusia, fostul vicepreședinte al Dumei de Stat, Konstantin Borovoi într-un interviu pentru  Newsader.

“Kremlinul se vrea implicat în procesul de purtare a negocierilor. Pentru el /Kremlin –n.r./ nu este important succesul lor, în timp ce pentru preşedintele Trump contează rezultatul acestor negocieri. Înțelegând modul în care fotografiile de la Casa Albă cu Lavrov şi Kisleak /ambasadorul rus la Washington Serghei Kisleak – n.r./ au o oarecare valoare pentru Vladimir Putin, președintele SUA i-a  oferit o astfel de oportunitate.

Pentru o şedinţă fotografică, Donald Trump i-a dat în arendă lui Lavrov Biroul Oval şi fără îndoială, îi va cere bani pentru aceasta”, - a spus politicianul rus de opoziţie citat de Newsader.

Potrivit  fostului vicepreşedinte al Dumei de Stat a Rusiei: “Ucraina și Siria sunt pentru preşedintele rus Vladimir Putin  “o marfă“, propusă Occidentului pentru participare la negocieri.

“Este un  fel de valută creată artificial de el însuși (Putin – n.r.).  Și dacă tema situaţiei din Ucraina mai poate fi camuflată sub mitul imperial al apărării “poporului frate”, apoi subiectul Siria a fost oferit de la bun început de către Kremlin în schimbul revenirii în politica internatională”, - a explicat politicianul de opoziţie din Rusia.

“Deoarece izolarea Rusiei este evidentă și profundă, Putin a pus în aplicare toate forţele şi posibilităţile pentru a se retrage din ea. Ca urmare, Ministerul Afacerilor Externe al unei ţări imense a folosit toate modalităţile pentru a organiza doar o  discuţie telefonică între președinții SUA și Rusiei. De fapt, aceasta-i o milogire politică din partea Moscovei” – reţine sursa citată cu referinţă la politicianul de opoziţie rus, Konctantin Borovoi, fost vicepreședinte al Dumei de Stat.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 288

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate