Opinie
27 noiembrie 2018

Germania: Rusia trebuie să respecte legile internaţionale şi suveranitatea teritorială a vecinilor ei

Germania: Rusia trebuie să respecte legile internaţionale şi suveranitatea teritorială a vecinilor ei

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a cerut marţi Moscovei să respecte legile internaţionale şi suveranitatea teritorială a ţărilor vecine, în urma confiscării de către Rusia a celor trei nave ucrainene, relatează Reuters.

“Scopul trebuie să fie acela ca Rusia se respecte din nou normele internaţionale şi să nu încalce suveranitatea teritorială a vecinilor săi”, a declarat Maas într-un discurs susţinut la Berlin, potrivit Mediafax.

Pentru a realiza acest lucru, Germania şi aliaţii săi europeni au nevoie de principii clare şi de un “adevărat dialog” privind securitatea comună în Europa, a adăugat Maas.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a avertizat asupra unei ameninţări “extrem de grave” de invazie a teritoriului său, după ce Rusia a confiscat trei nave militare ucrainene şi a luat prizonier echipajul acestora.

Parlamentul ucrainean a aprobat luni seară, cu 276 de voturi, impunerea unei legi marţiale de 30 de zile, începând cu 28 noiembrie până pe 27 decembrie, în 10 regiuni învecinate cu Rusia şi cu regiunea transnistreană din Republica Moldova ocupată de Rusia. Aceste regiuni sunt Odesa, Mykolayiv, Herson, Zaporijia, Lugansk, Doneţk, Summy, Harkiv, Cernighiv şi Vinnyţea.

Garda de Coasta a Serviciului Federal de Securitate al Rusiei a atacat şi a confiscat trei bărci navale din Ucraina pe 25 noiembrie, după ce navele ucrainene au încercat să ajungă din Marea Neagră în Marea Azov, prin strâmtoarea Kerci, controlată de ruşi.

BucPress

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 123

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate