Opinie
15 noiembrie 2017

Igor Dodon, la un an de când a fost ales președinte al Republicii Moldova: unele concluzii

Igor Dodon, la un an de când a fost ales președinte al Republicii Moldova: unele concluzii

Zilele acestea s-a  împlinit un an de când a fost ales Igor Dodon în funcția de Președinte al  Republicii Moldova.  Lumea a vrut să aleagă șeful statului. Rezultatul se vede.  Igor Dodon a reușit performanța să izoleze Republica Moldova pe plan internațional.  Inclusiv Vladimir Putin râde  de el.

De un an, de când a fost ales,  în Republica Moldova se duce o luptă împotriva a tot ceea ce este românesc.  Principalul bastion e Chișinăul. Încă nu au reușit să îl cucerească. Se bagă bani grei în asta. În timp ce locuitorii o duc din ce în ce mai rău. Nimeni nu mai vorbește de recuperarea miliardului.  Datoriile la gaz ale regiunii transnistrene sunt plătite de toți.

Igor Dodon, pe plan extern, merge mai mult la Moscova.  La București și Kiev nu a fost niciodată. A reușit performanța unică de  a avea relații cu Coreea de Nord.

Are relații bune doar cu diaspora din Rusia.  Cu cea din Europa nu prea se întâlnește.

 Nici până acum nu a convins Rusia să ridice embargoul, dovadă a faptului că Putin își bate joc de el.

 El este  mai mult plecat prin concedii.  Oricum se știe că păpușarul conduce în realitate. 

 Iubește mai mult Moscova decât Chișinăul. Prima măsură a fost să înlocuiască limba română cu cea   „moldovenească ”pe site-ul administrației prezidențiale. Mă tem că ceea  ce  vedem este doar începutul.

Paul SZASZ SEBES pentru BucPress 

Distribuie:
Vizualizări: 463

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate