Opinie
Redactor: Marin Gherman
12 iunie 2018

Intimidare sau pregătiri pentru un nou atac? Rusia concentrează nave de război în Marea Azov

Intimidare sau pregătiri pentru un nou atac? Rusia concentrează nave de război în Marea Azov

Rusia a elaborat un plan viclean care să asigure Crimeea cu apă potabilă și urmează fie presiuni însoțite de amenințări cu un atac armat în bazinul Mării Azov, fie chiar o invazie cu capturarea canalului care poate asigura Crimeea cu apă, susține Andrei Klimenko, redactorul șef al site-ului BlackSeaNews, în timpul unui chat pentru publicația „Glavred“.

Potrivit Pagina de Rusia, Klimenko a amintit că, anterior lunii mai 2018, Rusia avea la Marea Azv doar bărci ale Pazei de coastă și a Serviciului de Grăniceri.

„Acum asistăm practic la formarea unei întregi flotile în Marea Azov. Conform estimărilor noastre, ea are acum șase canonierele de tip “Șmeli”, transferate de la Flota Caspica și șase sau șapte nave mici de desant tip ”Serna”, aduse tot din Marea Caspică”, – a spus Klimenko.

În urma cu două zile, din flotila caspică au sosit două corvete înarmate cu rachete Kalibr – „Grad Sviajsk” și „Veliki Ustiug”.  „Cele doua au participat la atacul de la sfârșitul anului 2015 efectuat cu rachete Kalibr asupra Siriei”, a spus jurnalistul.

Potrivit lui Klimenko scopul rușilor este foarte clar. „Acest grup naval poate acționa în Marea Azov împotriva coastei ucrainene. Desigur, exista o legătură între problema Crimeei ocupate și situația actuală din Donbas… Ideea este că dupa închiderea canalului Severo-Krîmski în anul 2014, Crimeea ocupată se afla pe margine unei prăpastii din cauza lipsei catastrofale de apă”, spune expertul.

„Ce trebuie să faca rusii pentru a debloca canalul Severo-Krîmski și apa sa ajunga în Crimeea? Fie să ocupe Kahovka, unde începe canalul care alimenteaza Crimeea, unde este poarta de acces, barajul principal, de unde poate fi efectuată livrarea de apă din Nipru în Crimeea, fie să exercite presiune asupra Ucrainei, astfel încât autoritățile ucrainene să deblocheze din proprie initiativa apa către Crimeea”, a explicat el.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 670

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate