Știri Opinie
13 mai 2017

Jean-Claude Juncker:„Am un mesaj fratern, nu unul patern faţă de România. Iubesc această ţară”

Jean-Claude Juncker:„Am un mesaj fratern, nu unul patern faţă de România. Iubesc această ţară”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker,  a vizitat România şi a avut mai multe întâlniri la Bucureşti. În programul său au fost incluse vizite şi discursuri în Parlament, Palatele Cotroceni şi Victoria, dar şi o dezbatere multimedia cu cetăţenii – informează RFI România.

Juncker a declarat la recepţia oferită la Cotroceni că vrea ca România să fie primită în Spaţiul Schengen înainte de a prelua preşedinţia Consiliului UE, la începutul lui 2019.

Discursurile ţinute de Juncker s-au remarcat prin jovialitate şi afecţiune, dar şi printr-un spirit pragmatic şi real.În timpul discursului susţinut în Parlament, Preşedintele Juncker a lăudat rezultatele României,  numind-o unul dintre statele REfondatoare ale UE

Cu ocazia vizitei oficialui european, preşedintele Iohannis a reiterat obiectivele stabilite la Bucureşti pentru o mai bună integrare în blocul comunitar. Klaus Iohannis

În condițiile în care, în urma unui chestionar realizat printre cei prezenți în sală, 92% au apreciat că viața românilor s-a schimbat în bine după aderarea la UE, Juncker a spus: "Iubesc această țară".

"Cunosc mulți români atât la Bruxelles, cât și la Luxemburg și chiar și români din România și știu că România a avut un parcurs european, dar și descurajări, decepții, iar procesul acesta de ajustare nu a fost unul ușor, în special pentru cei mai nevoiași dintre români. Întotdeauna am admirat curajul dumneavoastră de a gândi, de a spune și a face lucrurile", a spus el.

Mesajele de astăzi sunt specifice unui politican de calibrul lui Juncker, spune la RFI politologul, Cristian Pârvulescu. El a adăugat că preşedintele Comisiei a transmis de fapt aşteptările pe care le are de la România.

Opinia lui Cristian Pârvulescu – în subsolul acestui text.

Material audio
Cristian Parvulesc pentru RFI Romania

Distribuie:
Vizualizări: 344
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
Calendar 2017

Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2017 BucPress - Toate drepturile rezervate