Opinie
13 mai 2017

Jean-Claude Juncker:„Am un mesaj fratern, nu unul patern faţă de România. Iubesc această ţară”

Jean-Claude Juncker:„Am un mesaj fratern, nu unul patern faţă de România. Iubesc această ţară”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker,  a vizitat România şi a avut mai multe întâlniri la Bucureşti. În programul său au fost incluse vizite şi discursuri în Parlament, Palatele Cotroceni şi Victoria, dar şi o dezbatere multimedia cu cetăţenii – informează RFI România.

Juncker a declarat la recepţia oferită la Cotroceni că vrea ca România să fie primită în Spaţiul Schengen înainte de a prelua preşedinţia Consiliului UE, la începutul lui 2019.

Discursurile ţinute de Juncker s-au remarcat prin jovialitate şi afecţiune, dar şi printr-un spirit pragmatic şi real.În timpul discursului susţinut în Parlament, Preşedintele Juncker a lăudat rezultatele României,  numind-o unul dintre statele REfondatoare ale UE

Cu ocazia vizitei oficialui european, preşedintele Iohannis a reiterat obiectivele stabilite la Bucureşti pentru o mai bună integrare în blocul comunitar. Klaus Iohannis

În condițiile în care, în urma unui chestionar realizat printre cei prezenți în sală, 92% au apreciat că viața românilor s-a schimbat în bine după aderarea la UE, Juncker a spus: "Iubesc această țară".

"Cunosc mulți români atât la Bruxelles, cât și la Luxemburg și chiar și români din România și știu că România a avut un parcurs european, dar și descurajări, decepții, iar procesul acesta de ajustare nu a fost unul ușor, în special pentru cei mai nevoiași dintre români. Întotdeauna am admirat curajul dumneavoastră de a gândi, de a spune și a face lucrurile", a spus el.

Mesajele de astăzi sunt specifice unui politican de calibrul lui Juncker, spune la RFI politologul, Cristian Pârvulescu. El a adăugat că preşedintele Comisiei a transmis de fapt aşteptările pe care le are de la România.

Opinia lui Cristian Pârvulescu – în subsolul acestui text.

Material audio
Cristian Parvulesc pentru RFI Romania

Distribuie:
Vizualizări: 369

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate