Opinie
11 decembrie 2018

Kievul contează pe sprijinul SUA şi NATO în vederea intensificării prezenţei navale în Marea Neagră

Kievul contează pe sprijinul SUA şi NATO în vederea intensificării prezenţei navale în Marea Neagră

Pentru Ucraina este foarte important să fie întărită prezența navală a NATO și SUA în Marea Neagră, precum și controlul aerian în regiune, a declarat președintele Radei Supreme, Andrii Parubii.

“Contăm pe sprijinul Statelor Unite, pe care îl simțim zilnic, și sperăm că acesta va fi și mai decisiv", a spus Andrii Parubii în timpul unei întâlniri cu secretarul adjunct al ministrului  Apărării al SUA pe problemele  Ucrainei, Rusiei și Eurasiei,  Laura Cooper.

Totodată, Președintele Parlamentului ucrainean a mulțumit Statelor Unite pentru sprijinirea Ucrainei după invazia Rusiei în Marea Azov. "Atacul asupra navelor ucrainene nu a fost doar un act de agresiune pe navă, este o dorință de a arăta lumii întregi că Marea Azov sunt  apele interioare ale Federației Ruse, unde nimeni nu poate intra. De fapt acesta reprezintă, încă un pas spre anexarea teritoriului ucrainean și a apelor internaţionale” - a spus el.

La rândul său, Laura Cooper, l-a asigurat încă o dată de sprijinirea independenței și integrității teritoriale a Ucrainei, menţionând că agresiunea Federației Ruse este o încălcare a dreptului maritim internațional. Participanții la reuniune au discutat, de asemenea, despre modalitățile de cooperare în domeniul securității cibernetice, securității informațiilor, în special, în vederea organizării alegerilor în Ucraina anul viitor.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 242

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate