Opinie
Redactor: Marin Gherman
30 aprilie 2018

Kievul nu va accepta ultimatumurile Budapestei privind modifica Legii Educației – vice-ministrul de Externe al Ucrainei

Kievul nu va accepta ultimatumurile Budapestei privind modifica Legii Educației – vice-ministrul de Externe al Ucrainei

Ucraina nu va aproba solicitările Ungariei și nu va schimba Legea Educației. Acest lucru a fost declarat de vice-ministrul de externe al Ucrainei, Vasîli Bondar, într-un interviu acordat publicației „Segodnia“.

Diplomatul ucrainean, citat de Inter Regio News, a spus că oficialii ucraineni sunt dispuși să facă compromisuri cu comunitatea maghiară din Transcarpatia, unde în majoritatea școlilor se predă în limba maghiară. Cu toate acestea, Ucraina nu este pregătită să accepte ultimatumuri.

„De asemenea, suntem pregătiți ca împreună cu reprezentanții minorității maghiare să formulăm un nou text care să se refere la Legea Educației. Suntem gata pentru decizii constructive, dar niciodată nu vom accepta ultimatumuri”, a spus Bodnar.

El a adăugat, de asemenea, că există deja un pachet de norme juridice care se referă la Legea Educației, în special, despre extinderea perioadei de tranziție până în 2023.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 751

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate