Opinie
04 septembrie 2018

Ministrul Apărării de la Chişinău: Pericolul iminent pentru Republica Moldova vine din regiunea transnistreană

Ministrul Apărării de la Chişinău: Pericolul iminent pentru Republica Moldova vine din regiunea transnistreană

Prezenţa trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova este un pericol pentru ţara noastră, iar dotarea armatei şi bugetul mic sunt provocări majore pentru Armata Naţională la ora actuală, consideră ministrul Apărării de la Chişinău, Eugen Sturza.

El a declarat, în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova, că Republica Moldova trebuie să participe la asigurarea securităţii internaţionale și că are nevoie de militari de carieră, bine pregătiţi. Ministrul a subliniat necesitatea majorării bugetului pentru armată. El a declarat că „peste trei ani vom avea o cu totul altfel de armată în Republica Moldova. O armată bine dotată, bine echipată, cu oameni profesionişti, cu salarii adecvate pentru a rămâne în ţară”, scrie Radio Chişinău.

Referindu-se la prezenţa trupelor străine în stânga Nistrului, Eugen Sturza, a amintit de ocupația peninsulei Crimeea de către Federația Rusă. „Fără numere de înmatriculare, fără însemne de apartenenţă militară, care sunt ilegale. Exact în aşa modalitate au acţionat în Crimeea în 2014”, a declarat Ministrul Apărării, la TVR Moldova. 

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 403

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate