Opinie
31 octombrie 2018

Ministrul ungar de externe: Ungaria nu intenționează să anexeze unele raioane din regiunea Transcarpatia

Ministrul ungar de externe: Ungaria nu intenționează să anexeze unele raioane din regiunea Transcarpatia

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a negat categoric informația cum  că Budapesta intenționează să schimbe granițele, să anexeze  anumite raioane  din regiunea Transcarpatia sau să atingă scopul de a obține un  statut  autonom al regiunii.

El a declarat acest lucru într-un interviu acordat ziarului polonez Gazeta Prawna, conform "Adevărului european", citat de corespondentul BucPress în regiunea Transcarpatia, Elvira Chilaru.

Întrebat de jurnaliști dacă pe fundalul crizei în relațiile cu Ucraina, într-o bună zi Ungaria nu va decide să schimbe granițele pentru a proteja minoritatea maghiară Péter Szijjártó a negat cu fermitate informația.

„Eu resping întotdeauna acuzațiile, atunci  când suntem acuzați de revizionism Sunt niște  insinuări nesăbuite și false... Noi nu suntem  revizioniști și eu  resping fără echivoc astfel de acuzații”, a spus Péter Szijjártó.

Șeful ministerului ungar de externe a spus că e în interesul  Budapestei „să aibă relații bune de vecinătate  cu o Ucraină  puternică   și  democratică, care respectă obligațiile internaționale și consideră minoritățile naționale drept  resurse  proprii”. „Noi acordăm mari ajutoare pentru ca Ucraina să devină un stat  puternic”, a conchis dumnealui.

În ceea ce privește posibilele provocări ale Rusiei în Transcarpatia, fapt despre care afirmă  autoritățile ucrainene, Péter Szijjártó a afirmat, că datoria Kievului este de a „nu admite iscarea unei situații când cineva  să se poate amesteca în afacerile interne”.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 297

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate