Opinie
02 ianuarie 2019

Oligarhul Kolomoiski despre înaintarea candidaturii actorului Zelenski la prezidențiale: Ucraina este, totuși, un stat democratic

Oligarhul Kolomoiski despre înaintarea candidaturii actorului Zelenski la prezidențiale: Ucraina este, totuși, un stat democratic

Însuși faptul că oligarhul Kolomoiski își exprimă atât de clar disprețul față de actualul președinte prin susținerea unui candidat special pentru alegeri prezidențiale, înseamnă că în Ucraina există democrație, a spus politologul și jurnalistul Victor Ukolov, fost deputat în Rada Supremă a Ucrainei.

Actorul și comicul Vladimir Zelenski, care a devenit star național graţie filmului ”Sluga Poporului”, a recunoscut într-un interviu pentru jurnalistul ucrainean Dmitrii Gordon că va  candida la prezidentialele din Ucraina în martie 2019.

”Mă gândesc mult la posibilitatea de a candida, îmi doresc asta. Dacă voi deveni președinte, în Donbas trebuie de încetat împușcăturile, iar posibilitatea de a merge acolo cu armata este exclusă”, spune Zelenskii.

După părerea candidatului: ”Peninsula Crimeea este pământul nostru. La un concert de la Berlin, am bătut un spectator care a ridicat drapelul rus și a spus ceva urât despre Ucraina. Trebuie să mă alătur NATO? Eu nu mă duc niciodată în vizită dacă nu sunt invitat”

„Petro Poroșenko este asemeni unui film slăbuț la cinema: privești și ești dezamăgit. Ucraina trebuie să fie liberală și liberă. Vreau ca aici banii să fie în siguranță, ca străinii să investească. Dacă aici vor fi chinezi, arabi și americani, atunci cine ne va anexa?”, se întreabă Zelenski.

Într-un interviu la o televiziune ucraineană, politologul Victor Ukolov a declarat: ”Înaintând candidatura actorului Zelenski pentru alegerile prezidențiale, Igor Kolomoiski, unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din Ucraina (proprietar al canalului tv ”1+1”, unde sunt difuzate emisiunile actorului comic, și, totodată, Kolomoiski este cel mai important acţionar şi cofondator al PrivatBank – n.r.), și-a demonstrat reacția împotriva continuării procesului de oligarhizare a țării, o luptă împotriva schemelor corupţioniste din Ucraina, iar aceasta înseamnă că Ucraina este, totuși, un stat democratic”.  

”Nu vreau să trăiesc așa cum trăiesc acum. Mai mult, mie nu îmi place că așa vor trăi copiii mei, și nu-mi este indiferent cum vor trăi nepoții mei”, a spus noul candidat la alegerile prezidențiale din 2019, actorul Vladimir Zelenski.

”Însuși faptul că oligarhul Kolomoiski își exprimă atât de clar disprețul (poziţia politică – n.r.) față de actualul președinte prin susținerea unui candidat special la prezidențiale, care vine din partea forțelor de opoziție, înseamnă că în Ucraina există democrație, iar campania de deoligarhizare a Ucrainei poate fi numită efectivă, și anume – limitarea influenței excesive a oligarhilor asupra politicilor…”, a concluzionat politologul și jurnalistul Ukolov.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 415

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate