Opinie
03 iulie 2019

OPINIE | România și Ucraina au avut temeri diferite privind schimbarea puterii de la Chișinău

OPINIE | România și Ucraina au avut temeri diferite privind schimbarea puterii de la Chișinău

România și Ucraina au avut temeri diferite în legătură cu schimbarea puterii din Republica Moldova. În timp ce Ucraina se temea de refacerea unei relații cu Federația Rusă chiar la granițele ei, o parte din oamenii de decizie de la București încă susțineau reprezentanții fostei guvernări. Opiniile au fost prezentate la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN, citată de Radio Chișinău.

„Pentru România lucrurile s-au prezentat cu totul altfel pentru că România nu s-a așteptat la o asemenea deviere și să existe o asemenea înțelegere la Chișinău între două extreme, dreapta și stânga. Ceea ce n-au înțeles nici România, nici Ucraina este că în Republica Moldova există o problemă mult mai mare și ea se numea mafiotizarea statului”, consideră jurnalistul Ion Terguță.

Ion Terguță consideră că în România s-a întâmplat un fel de colaps la nivel de servicii secrete pentru că a existat un proiect despre care nu se prea cunoaște. „Probabil, România a încercat altceva în Republica Moldova decât era la vedere și, la un moment dat, a trebuit să-și ajusteze scenariile”, spune Ion Terguță. Jurnalistul s-a referit la faptul că România ar fi mizat pe liderul PDM, Vladimir Plahotniuc și nu s-a așteptat la schimbarea de guvernare care a avut loc în Moldova.

Președintele Asociației „Expert-Grup” din România, Sorin Ioniță, consideră că în legătură cu actuala majoritate de guvernare de la Chișinău încă mai există riscuri având în vedere viziunile destul de diferite ale celor două forțe care formează coaliția. În opinia lui, înțelegerea care s-a făcut la Chișinău nu este una tocmai firească, de aceea și autoritățile române nu știau exact cum să reacționeze.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Ultimile știri Opinie
Distribuie:
Vizualizări: 360

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate