Opinie
31 iulie 2017

Patriarhul Filaret: „Rusia vrea să ne convingă că Vladimir a creștinat Moscova, fondată la 100 de ani după moartea sa”

Patriarhul Filaret: „Rusia vrea să ne convingă că Vladimir a creștinat Moscova, fondată la 100 de ani după moartea sa”

În discursul său după serviciul religios de la monumentul cneazului Vladimir cel Mare, Patriarhul Ucrainei Filaret a declarat ca Rusia încearcă să ocupe nu doar teritorii străine, dar, de asemenea, istoria și cultura străină, potrivit UNIAN.

„Adevărul este de partea noastră. Și asta o știe toată Ucraina și toată lumea știe că adevărul este cu noi. Noi am renunțat la armele nucleare pentru că suntem o țară iubitoare de pace, și nu am atacat Rusia,  Rusia ne-a atacat și ne-a luat temporar Crimeea și acum vrea și Donbasul” – a spus Patriarhul Filaret, citat de Pagina de Rusia.

El a întrebat retoric, „oare credința creștină înseamnă să furi bunul altuia? Nu doar bunul, dar chiar istoria și cultura“, – a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

„Acum, în Rusia se promovează ideea că cneazul Vladimir „aproape că a creștinat Moscova, care a apărut în secolul al XII-lea …Și i-au pus un monument acolo, iar biserici cu hramul sfântului Vladimir nu au în toata Rusia…Iar monument i-au pus, ca sa sublinieze faptul că “Vladimir este al lor“, – a spus Filaret.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 492

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate