Știri Opinie
31 iulie 2017

Patriarhul Filaret: „Rusia vrea să ne convingă că Vladimir a creștinat Moscova, fondată la 100 de ani după moartea sa”

Patriarhul Filaret: „Rusia vrea să ne convingă că Vladimir a creștinat Moscova, fondată la 100 de ani după moartea sa”

În discursul său după serviciul religios de la monumentul cneazului Vladimir cel Mare, Patriarhul Ucrainei Filaret a declarat ca Rusia încearcă să ocupe nu doar teritorii străine, dar, de asemenea, istoria și cultura străină, potrivit UNIAN.

„Adevărul este de partea noastră. Și asta o știe toată Ucraina și toată lumea știe că adevărul este cu noi. Noi am renunțat la armele nucleare pentru că suntem o țară iubitoare de pace, și nu am atacat Rusia,  Rusia ne-a atacat și ne-a luat temporar Crimeea și acum vrea și Donbasul” – a spus Patriarhul Filaret, citat de Pagina de Rusia.

El a întrebat retoric, „oare credința creștină înseamnă să furi bunul altuia? Nu doar bunul, dar chiar istoria și cultura“, – a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

„Acum, în Rusia se promovează ideea că cneazul Vladimir „aproape că a creștinat Moscova, care a apărut în secolul al XII-lea …Și i-au pus un monument acolo, iar biserici cu hramul sfântului Vladimir nu au în toata Rusia…Iar monument i-au pus, ca sa sublinieze faptul că “Vladimir este al lor“, – a spus Filaret.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 437
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
Calendar 2017

Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2017 BucPress - Toate drepturile rezervate