Opinie
05 iulie 2018

Petro Poroşenko: „Ucraina vrea să adere la UE până în anul 2025”

Petro Poroşenko: „Ucraina vrea să adere la UE până în anul 2025”

Ucraina intenționează să adere la Uniunea Europeană până în 2025 – scrie presa de la Kiev, menţionând că o declaraţie în acest sens a fost făcută de către președintele Petro Poroșenko, la o întâlnire recentă cu liderul sârb, Aleksandar Vučić.

Potrivit Rador, Poroșenko a mai declarat că „Ucraina dorește sincer ca Serbia să adere la UE în 2025, după ce va depăși toate obstacolele". "Vreau să subliniez că poporul ucrainean are acelaşi obiectiv" - a adăugat președintele Ucrainei.

În martie, Poroșenko a afirmat că Ucraina ar putea adera la UE în câțiva ani şi și-a exprimat încrederea că țara sa va fi acceptată în blocul comunitar. Potrivit lui Poroșenko, în ultimii trei ani, Ucraina a înregistrat mari progrese, în special în lupta împotriva corupției și va continua să meargă pe acest drum, implementând reforme.

În plus, Petro Poroşenko şi-a propus modificarea Constituției Ucrainei, astfel încât aspiraţia ţării de a adera la NATO și la UE să fie trecută în Legea fundamentală.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 858

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate