Opinie
04 iulie 2019

Politolog rus: ”Kremlinul devine victima propriei înșelăciuni” (opinie)

Politolog rus: ”Kremlinul devine victima propriei înșelăciuni” (opinie)

Regimul rus devine o victimă a propriei maniere de bluf și înșelăciune, care mai devreme sau mai târziu se va întoarce împotriva sa”, scrie pe Facebook analistul politic rus Lilia Șevțova, potrivit paginaderusia.ro.

„Jocul în minciunele” este exact ceea ce fac autoritățile ruse. La urma urmei, resursele care îi pot garanta omnipotența nesfârșită sunt epuizate, deci, trebuie să blufezi, să trișezi și să înșeli. Politica devine o formă de reproducere a aerului. Paradoxul este că guvernul devine victima înșelăciunii sale”, a subliniat politologul.

Astfel, alegerile din Rusia sunt o modalitate constituțională de a legitima guvernul. Dar, transformându-le într-o batjocură, autoritățile le-au făcut factor de autodistrugere.

Expertul consideră că o altă minciună este „întoarcerea” Rusiei la masa tratativelor cu actorii globali. „Occidentul se teme de agresivitatea Rusiei în cazul izolării sale, dar disponibilitatea sa pentru dialog nu înseamnă întoarcerea Rusiei în clubul mondial. Occidentul caută o nouă formulă de atitudine față de Rusia, care este vazută ca o entitate ostilă de care trebuie să te ferești, să o descurajezi (de aici, întărirea NATO), dar care nu ar trebui să fie provocată. Strângerile de mână occidentale nu înseamnă acordarea bruscă de încredere, ci o ipocrizie forțată”, afirmă politologul.

Necesitatea de a demonstra putere în lipsa altor modalități de a te afirma se dovedește a fi o altă capcană pentru autoritățile ruse, concluzionează expertul.

 Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Ultimile știri Opinie
Distribuie:
Vizualizări: 443

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate