Opinie
Redactor: Marin Gherman
02 iulie 2019

Premierul R.Moldova, Maia Sandu, la București: Avem mare nevoie de sprijinul României

Premierul R.Moldova, Maia Sandu, la București: Avem mare nevoie de sprijinul României

 “Sunt bucuroasă și onorată să revin la București, de data aceasta în calitate de prim-ministru”, a declarat Maia Sandu. Este prima vizită a șefului Executivului, după recunoașterea Guvernului moldovean.

Premierul Republicii Moldova Maia Sandu a fost primit marți dimineața, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului român a declarat că susține parcursul european al Republicii Moldova și soluționarea conflictului din Transnistria cu respectarea integrității teritoriale a R. Moldova. De asemenea, Iohannis a mai spus că România susține deblocarea asistenței financiare europene pentru Chișinău și crearea unui grup de lucru mixt româno-moldovean pentru consolidarea instituțiilor moldovene, notează RFI România.

Maia Sandu a spus, după discuțiile cu Klaus Iohannis, că Republica Moldova are "mare nevoie de sprijinul României, mai ales că ne leagă nu doar interese economice comune, ci și un fundament istoric, cultural și valoric. Am făcut un schimb de opinii privind situația socio-economică și acțiunile pe care le va întreprinde Guvernul de la Chișinău, în special pentru funcționarea statului de drept, reforma justiției, combaterea corupției, investigarea fraudelor, asigurarea independenței presei. Am solicitat sprijin și asistență din partea României, inclusiv prin consilierea la nivel înalt” a declarat Sandu.

Premierul moldovean a amintit și de "moștenirea regimului oligarhic", care este una foarte grea.

“Au distrus economia țării, au transformat instituțiile statului în afaceri personale și au izolat R. Moldova pe plan internațional. Avem încredere că România va rămâne alături în calitate de aliat de bază al cetățenilor din Republica Moldova în parcursul nostru european”, a declarat șefa Executivului de la Chișinău, citată de RFI.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Ultimile știri Opinie
Distribuie:
Vizualizări: 585

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate