Opinie
Redactor: Mariana Struț
28 noiembrie 2018

Premierul Republicii Moldova declară că introducerea stării militare în Ucraina nu afectează frontiera moldo-ucraineană

Premierul Republicii Moldova declară că introducerea stării militare în Ucraina nu afectează frontiera moldo-ucraineană

Premierul  Moldovei Pavel Filip spune că introducerea stării militare de către Ucraina în mai multe regiuni ale sale inclusiv în cele de la granița cu Republica Moldova, Odesa și Vinița, nu afectează securitatea Moldovei sau regimul de trecere a frontierei.

Filip a făcut declarația respectivă după o ședință specială de guvern, repetând că Republica Moldova susține Ucraina în criza declanșată duminică în strâmtoarea Kerci, unde Rusia a capturat nave și marinari ucraineni acuzați că ar fi vrut să violeze frontiera rusă.

Opoziția tocmai criticase guvernul pentru o reacție prea timidă în sprijinul Ucrainei, iar pe președintele pro-rus Igor Dodon – pentru o lipsă totală de reacție. Premierul Pavel Filip a declarat că autoritățile de la Chişinău sunt în contact cu cele ucrainene și că libertatea de circulație la frontiera moldo-ucraineană nu a fost afectată.

Filip a spus că nu există pericole în acest moment pentru securitatea Republicii Moldova, dar a recomandat prudență cetățenilor moldoveni care călătoresc în Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 219

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate