Opinie
Redactor: Marin Gherman
01 ianuarie 2019

Președintele Ucrainei salută preluarea de către România a președinției Consiliului UE

Președintele Ucrainei salută preluarea de către România a președinției Consiliului UE

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko a salutat la 1 ianuarie 2019 preluarea de către România a președinției Consiliului UE.

Într-o postare pe pagina de Facebook, liderul de la Kiev enumeră câteva dintre momentele care demonstrează ca Uniunea Europeană trece printr-o perioadă dificilă. Potrivit președintelui ucrainean, președinția română a Consiliului UE ar putea ajuta comunitatea europeană să depășească aceste momente.

„Eu cred că ambiția și responsabilitatea partenerilor noștri români vor ajuta Uniunea Europeană să treacă printr-una dintre cele mai dificile perioade ale existenței sale, completată de escaladarea confruntării dintre Rusia și Occident, Brexitul, alegerile din Parlamentul European și a agresiunea rusă împotriva Ucrainei”, a scris Poroșenko pe pagina de Facebook.

Amintim că la 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România a preluat, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru şase luni, responsabilitatea Preşedinţiei Consiliului UE.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 331

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate