Opinie
14 martie 2019

Prezidențiale 2019. Poliția ucraineană, despre caracterul legitim al interceptării convorbirilor telefonice

Prezidențiale 2019. Poliția ucraineană, despre caracterul legitim al interceptării convorbirilor telefonice

Poliția Națională a Ucrainei neagă informația cu privire la interceptarea convorbirilor candidaților la prezidențiale de către serviciile speciale, indică poliția ucraineană într-un comunicat de presă.

Colaboratorii Poliției Naționale au stabilit că operațiunea specială a Serviciului de Securitate al Ucrainei a fost efectuată în conformitate cu o decizie a Curții de Apel din Kiev și nu a avut nicio legătură cu activitatea desfășurată de candidații la alegerile prezidențiale (biroul candidatului la președinție Zelenski - n.r.) sau de cineva din anturajul lor, se menționează în comunicatul poliției.

Totodată, în informația difuzată de poliția ucraineană se mai specifică faptul că lucrătorii organelor de drept realizează cercetări în cadrul procedurilor penale precontencioase privind instalarea cutiilor de tehnică specială de interceptare a convorbirilor pe acoperișul unei clădiri de pe strada Belaruska din Kiev.

Poliția a concluzionat că acest lucru ar putea indica asupra posibilității utilizării ilegale a echipamentului tehnic de interceptare a convorbirilor și ar putea fi semne ale componenței infracțiunii în temeiul art.359 alin.1 din Codul penal al Ucrainei (cumpărarea, vânzarea ilegală sau utilizarea mijloacelor tehnice speciale de obținere ascunsă a informațiilor).

Poliția Națională a mai completat că acțiunile de interceptare a convorbirilor unor persoane, care nu sunt implicate în campania electorală prezidențială, s-au desfășurat legal, în baza unei hotărâri judecătorești.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 304

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate