Opinie
14 mai 2018

Procuratura Ucrainei: Cunoaștem numele coloneilor ruși care au transmis arme pentru Nadia Savcenko

Procuratura Ucrainei: Cunoaștem numele coloneilor ruși care au transmis arme pentru Nadia Savcenko

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko afirmă că anchetatorii cunosc numele coloneilor din forțelor armate ruse, care au transmis arme deputatului arestat Nadia Savcenko, în vederea comiterii unor atacuri armate în centrul Kievului, transmite UNIAN.

Potrivit lui Luțenko,  citat de Pagina de Rusia, poporul ucrainean luptă acum pe trei fornturi. „Primul este evident pentru toată lumea – războiul cu invadatorii ruși și separtistii proruși. În Donbas ne opunem unui număr de 40.000 de separatiști și teroriști înarmați, și câteva mii de ofițeri de armată ruși care îi conduc…“ – a spus procurorul general.

”Chiar și în exemplul actului terorist planificat de Nadia Savcenko, am arătat că anumiți colonei ai forțelor armate ruse i-au dat arme pentru atacul terorist în centrul capitalei ucrainene…Știm cine sunt acești colonei, după numele lor de familie, după prenume, grad militar” – a spus Luțenko.

Amintim ca eroina războiului din Donbas, Nadia Savcenko, și Vladimir Ruban, șeful Centrului pentru eliberarea prizonierilor de razboi, care a fost arestat la linia de demarcație cu un arsenal de arme, sunt suspectati ca au pregătit atacuri armate și o lovitură de stat în Ucraina. Pagina de Rusia precizează că procuratura consideră că Savcenko si Ruban au planificat să atace mai multe insititutii din cartierul guvernamental din Kiev și sa asasineze conducerea statului.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 430

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate