Opinie
Redactor: Marin Gherman
12 martie 2018

Proiect de lege la Kiev care-i obligă pe locuitorii Crimeii și Donbasului să ceară scuze Ucrainei

Proiect de lege la Kiev care-i obligă pe locuitorii Crimeii și Donbasului să ceară scuze Ucrainei

Fostul deputat al Radei Supreme a Ucrianei, Andrei Sencenko, a pregătit un proiect de lege potrivit căruia locuitorii Crimeii și Donbassului trebuie să ceară iertare Kievului. Proiectul de lege „Despre iertare”, în concepția lui Sencenko, se referă la cei care desfășoară o activitate în interesul unui „stat – agresor”, formulă prin care autoritățile de la Kiev înțeleg Rusia.

Unul dintre articolele documentului le propune „categoriilor” de acest gen de locuitori din Crimeea și Donbass să-și recunoască vina, să se căiască și să-și ceară scuze pentru „crimele” comise – informează RADOR.

Ca o alternativă la pedeapsa penală, Sencenko propune îngrădirea în drepturi civile a „celor care se căiesc”, între altele să li se interzică acestora să lucreze în organele puterii și să ia parte la alegeri.

Declarațiile privind iertarea trebuie analizate de instanțele ucrainene. După cum a remarcat fostul deputat ucrainean, procedura de iertare este propusă doar pentru cetățenii Crimeii și Donbassului, întrucât acești oameni „s-au aflat în teritorii controlate de agresor, fără să fie apărați de stat și sub influența masivă a propagandei ostile„. „Pentru aceleași acțiuni comise în interesul agresorului pe teritoriul liber al țării nu pot exista scuze” – a subliniat autorul inițiativei, fostul deputat Andrei Sencenko, citat de Radio Chișinău.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 358

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate