Opinie
30 ianuarie 2019

Repetă greșeala României? 20 tone de aur din rezerva de stat a Venezuelei ar putea fi trimise spre păstrare în Rusia

Repetă greșeala României? 20 tone de aur din rezerva de stat a Venezuelei ar putea fi trimise spre păstrare în Rusia

Parlamentul venezuelean se teme că rezerva de aur a țării ar putea fi transportată în Rusia spre păstrare. În prezent, din aproximativ 150 de tone de aur aflate în depozitele Băncii Centrale a Venezuelei din Caracas, circa 20 de tone de aur urmează să fie trimise pe calea aerului în Rusia, scrie „Vocea Americii”, care il citeaza pe deputatului Adunării Naționale din Venezuela, José Guerra.

El este convins că aurul va fi transportat la bordul unui avion rusesc care a aterizat la aeroportul din capitala cu o zi înainte. Anterior, pe 28 ianuarie, un avion de pasageri Boeing-777 al companiei Nordwind Airlines, cu o capacitate de până la 400 de locuri, a aterizat pe aeroportul Maiquetia, la 20 km de Caracas. Novaya Gazeta, citată de Pagina de Rusia, a raportat că la bord se aflau doar cei doi membri ai echipajului.

Potrivit Pagina de Rusia, avionul trimis de Moscova a sosit la Caracas aproape imediat după refuzul Londrei de a returna aurul, în urma cererii lui Nicolas Maduro, nerecunoscut de comunitatea mondială.

La 28 ianuarie, liderul opoziției, Juan Guaido, i-a cerut premierului britanic Theresa May să interzică repatrierea aurului venezuelean. În total, Banca Angliei deține 15% din rezervele de aur ale statului Venezuelei, în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 352

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate