Opinie
11 octombrie 2017

Republica Moldova: Care este soluția? (editorial)

Republica Moldova: Care este soluția?  (editorial)

Se pare că guvernarea de la Chișinău nu mai reușește să  păcălească pe nimeni. Republica Moldova este ca un elev care a tot trișat, dar acum a fost prins.

Banii de la Uniunea Europeană nu vor mai veni. Eu nu știu dacă actuala guvernare de la Chișinău nu va pleca de la putere prin revolte de proporții mai mari decât cea din 2009. Singura problemă este că  toată clasa politică e compromisă.

    Mă mai tem că tot România, ca întotdeauna, va da bani guvernării de la Chișinău. Eu nu sunt împotrivă. Problema este că  ar fi mult mai bine ca România să investească acei bani în economie. În crearea de locuri de muncă.  Firmele românești să investească în Republica Moldova.

Uniunea Europeană şi-a dat seama de jocul dublu făcut de Plahotniuc și Dodon.  România, dacă continuă să mai finanțeze actuala guvernare de la Chișinău, va avea mari probleme.

Faza tare este că nici măcar  Moscova nu prea mai crede în lacrimile lui Dodon. Vedem că   embargoul privind fructele nu a fost ridicat. Rusia, și dacă ar vrea să ajute Republica Moldova, nu prea mai are cu ce. Vedem problema pensiilor din regiunea transnistreană. Izolarea Republicii Moldova, pe plan internațional, ar duce la dispariția acestui stat.

Paul SZASZ SEBES pentru BucPress

*Autorilor le revine în exclusivitate responsabilitatea pentru conţinutul materialelor publicate la rubrica „Opinie”. 

 

Distribuie:
Vizualizări: 478

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate