Opinie
12 octombrie 2017

România a refuzat să acorde licenţă canalului de televiziune rusesc „RTR” din cauza ameninţărilor de propagandă

România a refuzat să acorde licenţă canalului de televiziune rusesc „RTR” din cauza ameninţărilor de propagandă

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România a respins solicitarea de acordare a licenţei pentru RTR de a emite din Iași. Membrii CNA au adus mai multe argumente care stau la baza avizului negativ.

Despre aceasta comunică RBK cu trimitere la publicaţia locală RFI. Hotărârea privind acordarea licenţei a fost aprobată de către Consiliul Naţional al Audiovizualului, în cadrul supunerii la vot. În urma rezultatelor, toţi cei nouă membri al Consiliului au votat „pentru”. „Există pericolul ca acest post de televiziune să prezinte informații false despre Uniunea Europeană și Statele Unite. E vorba de materiale de propagandă pro-rusă, așa-numitele ştiri false”, a spus membrul Consliului Naţional al Audiovizualului, Valentin Jucan. Totodată el a menţionat că canalul rusesc „RTR” continuă să ceară licenţă de emisie în România.

Anterior UNIAN a menţionat că unor canale de televiziune din Republica Moldova li s-a cerut să elimine din program  emisiunile de propadandă ruseşti în contextul adoptării adoptării unei legi de combatere a propagandei străine.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 185

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate