Opinie
10 martie 2020

Rusia aplică în Ucraina „scenariul moldovenesc”. „Luptă cu oligarhia” pentru a domina Ucraina (OPINIE)

Rusia aplică în Ucraina „scenariul moldovenesc”. „Luptă cu oligarhia” pentru a domina Ucraina (OPINIE)

Coaliția Zelenski - Kolomoiski - Medvedciuk conduce cu încredere Ucraina cu susținerea tacită a lui Ahmetov. Coaliția trădării. Coaliția lui Putin, scrie jurnalistul ucrainean Vitali Portnikov pentru Estreso TV, citată de Deschide.md.

Încă înainte de începutul cadenței lui Vladimir Zelenski am presupus că Kremlinul pregătește pentru Ucraina „scenariul moldovenesc”, când sub pretextul luptei cu statul capturat de oligarhi și cu corupția, se creează o coaliție dintre forțele pro-occidentale și pro-ruse, iar apoi forțele pro-occidentale sunt izgonite, iar adepții lui Putin încep să guverneze de unii singuri. Acest lucru se întâmplă cu sprijinul acelor corupți fără principii cu care s-au luptat până recent.

Pentru realizarea în Ucraina a „scenariului moldovenesc” nu a fost nevoie de susținerea Occidentului, de care Kremlinul a avut nevoie la Chișinău. La Kiev s-au descurcat fără Occident, ba invers, ambasadorii „grupului celor șapte” au încercat să oprească alunecarea Ucrainei spre sfera de influență a Rusiei, dar fără prea mare succes deocamdată.

Pentru început, cu ajutorul unei tehnologii populiste simple, în cercul lui Zelenski și a deputaților acestuia din Parlament au fost ademeniți nu doar susținătorii deschiși ai capitulării și apropierii de Moscova, nu doar ignoranții indiferenți, ci și o parte din patrioții Ucrainei cu minte îngustă. Apoi a fost formată coaliția cu Platforma de opoziție - Pentru Viață și sateliții ei din Rada Supremă.

Pentru că votul pentru demisia Procurorului General, susținut de Zelenski din Poltava, reprezintă această coaliție. Coaliția Zelenski - Kolomoiski - Medvedciuk care acum conduce cu încredere Ucraina cu sprijinul tacit al lui Ahmetov. Aceasta este coaliția trădării. Coaliția lui Putin. Și nu trebuie să ne prefacem că în anul 2019 alegătorii lui Zelenski nu au votat pentru ea.

Pur și simplu cineva a făcut asta din convingerea sinceră că Rusia trebuie să fie prezentă aici, altcineva, din prostie și minte îngustă. Nimeni încă nu a anulat idioții utili ai Kremlinului. De regulă, tocmai acești idioți utili își distrug propriile țări. Faptul că asemenea idioți utili au ajuns la 73%, din care se creează majoritatea și posibilitatea de a crea o coaliție cu puterile pro-ruse, este un verdict.

Problema nu este figura Procurorului General față de care sunt multe întrebări. Ca și în R. Moldova, problema nu era figura odioasă a oligarhului Plahotniuc, față de care sunt și mai multe întrebări. Problema este că în ziua morții imperatorului sovietic Iosif Stalin ei și-au verificat puterile în Parlament și au înțeles că ei sunt mai mulți. Au suficiente voturi chiar dacă partea pro-ucraineană a partidului președintelui se va dezmetici și va înțelege ce a făcut din prostie, din adaptabilitatea de mahala.

Acum ei vor începe să guverneze. Iar declarația noului premier privind posibilitatea de a furniza apă în Crimeea ocupată nu este deloc o întâmplare, nu este o declarație aiurea, nici diletantism. Este ceea ce vor pe bune, dar se tem deocamdată.

Le este frică de rezistență. Dar când vor vedea că nu există rezistență, ei vor începe să acționeze. Și nu spuneți că un asemenea Parlament nu va fi în stare să-l aleagă pe Medvedciuk spicher, iar pe Boiko - premier. Va putea, dacă asta va dori Zelenski. Iar apoi Zelenski va pleca de urgență în turneu, iar Medvedciuk va deveni președinte. Fără alegeri, de ce avem nevoie de alegeri dacă poporul vrea pace și pensii? Medvedciuk ne va asigura pacea, pensiile și Rusia.

Acesta este planul rusesc, care îi aranjează pe oligarhii ucraineni. Zelenski care pur și simplu deschide calea pentru Medvedciuk. Deoarece Ucraina nu o va învinge pe Rusia, dar are nevoie să câștige bani. Dar cum să-i câștigi dacă nu există stabilitate și blestematul de Occident stă deasupra capului? Dar în acest caz - nici Occident, nici pericol rusesc, nici patrioți nebuni, care ne strică viața cu vorbele lor și dorința de a opune rezistență. Nu trebuie să ne opunem. Trebuie să ne relaxăm și să câștigăm pe piața mare de sclavi, în care Ucraina se va transforma pentru totdeauna.

Asta este de fapt ceea pentru ce au votat ucrainenii în 2019. Serviți mâncarea,  scrie jurnalistul ucrainean Vitali Portnikov pentru Estreso TV, citată de Deschide.md

Agenția BucPess – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 390

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți