Opinie
14 februarie 2018

Rusia continuă să neglijeze obligațiile sale în urma semnării Acordurilor de la Minsk

Rusia continuă să neglijeze obligațiile sale în urma semnării Acordurilor de la Minsk

Departamentul de Stat al SUA a acuzat Rusia că neglijează obligațiile care îi revin în urma semnării acordurilor de la Minsk și instigă conflictul din Ucraina, se arată în declarația de presă a Departamentului de Stat emisă cu ocazia celei de-a treia aniversări a semnării acordului „Minsk-2“.

„Din păcate, Rusia, ca și mai înainte, neglijează obligațiile care îi revin în temeiul Acordului de la Minsk, inflamând şi mai tare un conflict care a ucis 10.000 de oameni din Ucraina, inclusiv mai mult de 2.500 de civili precum și a dus la refugierea a 1,6 milioane de ucraineni“, – se arată în declarație, notează Pagina de Rusia.

Potrivit aceleiaşi declaraţii „Rusia continuă să nege implicarea sa directă, în timp ce forțele conduse de Rusia continuă să intimideze și să împiedice accesul în condiții de siguranță a observatorilor neînarmați a OSCE și suprimă activitatea mass-media independente și a societății civile. Ucraina a adoptat o legislație, în special, amnistierea pentru forțele anti-guvernamentale și statut special pentru Donbas, fapte care mărturisesc dorința Ucrainei de a pune în aplicare acordurile de la Minsk”.

Potrivit diplomaţilor americani, Statele Unite ale Americii, în strânsă cooperare cu Franța și Germania îndeamnă guvernul rus să oprească agresiunea în Ucraina. „Statele Unite profită de această ocazie pentru a reitera că sancțiunile noastre se vor aplica până când Rusia își îndeplinește angajamentele asumate în cadrul acordurilor de la Minsk. Sancțiunile noastre individuale legate de Crimeea, vor continua să funcționeze atâta timp cât Rusia nu retrocedeaza Crimeea Ucrainei“, se mai arată în declarația diplomaţilor americani.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 290

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate