Opinie
18 februarie 2019

Rusia refuză să participare la negocierile privind conflictul din Donbas

Rusia refuză să participare la negocierile privind conflictul din Donbas

Despre aceasta a declarat Reprezentantul Special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, în cadrul conferinței de securitate de la München. Potrvit lui, Rusia a luat “o pauză” până la sfârșitul alegerilor prezidențiale din Ucraina și nu vrea să participe la negocierile pentru a rezolva conflictul din Donbas. Mai mult decât atât, “ea nu arată  nici un interes sau progress în această chestiune, deşi noi întoteauna am fost pentru desfăşurarea unor întâlniri şi discuţii, a mai spus Volker, citat de Interfax-Ucraina.

În plus, diplomatul american a recunoscut ineficiența acordurilor de la Minsk privind reglementarea conflictului din Donbas, menţionând că acestea nu funcționează din cauza refuzului Moscovei de a le respecta. “Nu a existat niciodată o încetare reala a focului, o retragere a armelor grele sau o cooperare pe această temă”, a spus Volker, scrie pagina de rusia.

Eșecul acordurilor de la Minsk a fost recunoscut și în cadrul ONU. Negociatorii „și-au pierdut dinamismul, iar principalele părți nu sunt în măsură sau nu doresc să încheie un acord”. Acest conflict „din inima Europei” nu este „adormit” sau ”înghețat”, ci continuă să facă victime, a declarat asistentul secretarului general al Națiunilor Unite, Miroslav Jenča.

Conflictul armat din Donbas continuă din 2014. Ucraina și Occidentul acuză Rusia de sprijin armat acordat separatiștilor. Kremlinul însă neagă aceste afirmații.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 209

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate