Opinie
20 iulie 2018

Senatorii din SUA ar putea impune sancțiuni împotriva Nord Stream 2

Senatorii din SUA ar putea impune sancțiuni împotriva Nord Stream 2

În Congresul american a fost introdus un proiect de lege privind sancțiunile împotriva Nord Stream-2, a anunțat pe site-ul său John Barrasso, senatorul republican din Wyoming.

„Încetarea agresiunii energetice a Rusiei“ este titlul proiectului de lege care, susține că sancțiunile împotriva conductei de gaz vor permite țărilor membre NATO să evite presiunile și manipularea politică din partea Rusiei, notează DW.

„Țără precum Germania ar trebui să reducă cantitatea de gaze naturale pe care o cumpără de la Rusia, în loc să o ridice”, a declarat Barrasso.

Anterior, și preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat „Nord Stream-2“ spunând că, din cauza acestui proiect energetic, Germania a devenit un ostatic al Rusiei, potrivit deschide.md

Proiectul Nord Stream-2 ar trebuie să asigure, de la sfârșitul anului 2019, livrarea a aproximativ 55 de miliarde de metri cubi de gaz rusesc anual din Rusia, prin Marea Baltică spre Germania.

Oponenții proiectului – inclusiv Polonia, statele baltice, Ucraina, Moldova, SUA și Danemarca – susțin că „Nord Stream-2“ va crește dependenţa UE faţă de „Gazprom“, care furnizează deja aproximativ o treime din volumul de gaze în UE.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 553

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate