Opinie
12 iunie 2018

Stepan Poltorak: Trupele ruseşti dislocate în stânga Nistrului sunt o ameninţare pentru Ucraina și Republica Moldova

Stepan Poltorak: Trupele ruseşti dislocate în stânga Nistrului sunt o ameninţare pentru Ucraina și Republica Moldova

Trupele ruseşti dislocate în stânga Nistrului sunt o ameninţare atât pentru Ucraina, cât şi pentru Republica Moldova. O declaraţie în acest sens a făcut ministrul Apărării de la Kiev, Stepan Poltorak, la întrevederea de luni, 11 iunie, de la Odesa, cu omologul său moldovean, Eugen Sturza.

Potrivit Infotag, citat de Radio Chișinău, care citează un comunicat al Ministerului ucrainean al Apărării, în cadrul întrevederii, Poltorak a menționat că Ucraina consideră regiunea transnistreană  o parte integrantă a Republicii Moldova ți va face tot posibilul pentru a contribui la restabilirea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi la menţinerea acesteia în viitor.

”Susţinem cursul militar-politic comun de integrarea europeană şi euroatlantică şi vom dezvolta împreună forţele noastre armate în conformitate cu standardele NATO”, a menționat oficialul ucrainean.

Miniştrii apărării au convenit asupra priorităţilor pentru continuarea cooperării în domeniul apărării. În primul rând, este vorba de desfăşurarea exerciţiilor comune, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul cooperării cu NATO şi cu aliaţi în parte.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 482

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate