Opinie
01 mai 2018

Traian Băsescu: Germania presează România să recunoască Kosovo. Poate să recunoaștem și Transnistria?

Traian Băsescu: Germania presează România să recunoască Kosovo. Poate să recunoaștem și Transnistria?

Emisiunea „Dosar de politician” difuzată aseară la postul românesc B1TV l-a avut ca interlocutor telefonic și pe fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Tema discuției a fost statutul de entitate separată a Kosovo nerecunoscut ca atare de 5 țări ale Uniunii Europene - este vorba de România, Spania, Grecia, Cipru și Slovacia, precum și presiunile pe care Germania le pune pe cele 5 țări să recunoască ca stat regiunea Kosovo.

Într-o intervenție telefonică, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a precizat că „România nu-și poate permite să recunoască Kosovo, indiferent ce promisiuni a făcut Germania către conducătorii kosovari. Ar da o lovitură cumplită Republicii Moldova, pentru că situația din Transnistria este similară celei din Kosovo - modificare de frontiere prin forța armelor. Dacă România recunoaște Kosovo, trebuie să recunoască și Transnistria și Crimeea. Să se ducă el ( nota.red - ministrul de externe german) să le recunoască”, a conchis Traian Băsescu, citat de Deschide.md.

Fostul președinte al României a fost întrebat și despre motivele pentru care Germania este atât de preocupată de Kosovo și recunoașterea acestuia ca stat.

„Probabil din aceleași motive pentru care Germania finanțează consistent fundații în R.Moldova, care să vorbească de statalitate și moldovenism ca și concept.”, a precizat Traian Băsescu, care a continuat spunând că „Germania își depășește limitele pe care poate să joace în politica externă și face rău”.

„Eu nu vorbesc din auzite. Știu toate drumurile din R. Moldova. Încă mai vrea cineva să mențină rămășițe ale Pactului Ribbentrop - Molotov, prin ONG-uri moldovenești susținute financiar de Germania”, a conchis fostul președinte al României.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 1179

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate