Opinie
17 mai 2017

Ucraina: corupţie în sistemul de combatere a corupţiei?

Ucraina: corupţie în sistemul de combatere a corupţiei?

„Biroul Național Anticorupție din Ucraina a anunțat deschiderea unei proceduri penale pentru acte de deturnare de fonduri, circa 27 de milioane de grivne,  care trebuiau însușite la dezvoltarea sistemului de declarare electronică a veniturilor” – informează canalul TV Newsone, citând declarația parlamentarului Vitalii Kuprii.

În acest context se aminteşte că în data de 30 martie a anului în curs, Biroul Național Anticorupție a primit o interpelare semnată de parlamentarul Vitalii Kuprii cu privire la posibilul abuz în serviciu comis de unele persoane oficiale de la Agenția Națională de Prevenire a Corupției şi de la întreprinderea „Sisteme speciale ucrainene”. Vitalii Kuprii a anunțat despre o evidentă spălare de bani la nivelul întregului sistem de combatere a corupției.  

Mai târziu, la 3 mai curent, deputatul Radei Supreme, Kuprii a primit un răspuns de la Biroul Național Anticorupție din Ucraina, în care se menţionează – “nu au fost găsite motive pentru introducerea datelor în Registrul unificat al investigațiilor premergătoare procesului”.

Ulterior parlamentarul i-a acuzat public pe oficialii de la Biroul Național Anticorupție din Ucraina de neexecutarea intenţionată a hotărârii instanţei raionale de judecată Solomensk din Kiev, care cere “introducerea în Registrul unificat al investigațiilor premergătoare procesului a informaţiei despre săvârşirea infracţiunii de corupţie, expuse în interpelarea deputatului Vitalii Kuprii” – aminteşte sursa citată.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 295

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate