Știri Opinie
17 mai 2017

Ucraina: corupţie în sistemul de combatere a corupţiei?

Ucraina: corupţie în sistemul de combatere a corupţiei?

„Biroul Național Anticorupție din Ucraina a anunțat deschiderea unei proceduri penale pentru acte de deturnare de fonduri, circa 27 de milioane de grivne,  care trebuiau însușite la dezvoltarea sistemului de declarare electronică a veniturilor” – informează canalul TV Newsone, citând declarația parlamentarului Vitalii Kuprii.

În acest context se aminteşte că în data de 30 martie a anului în curs, Biroul Național Anticorupție a primit o interpelare semnată de parlamentarul Vitalii Kuprii cu privire la posibilul abuz în serviciu comis de unele persoane oficiale de la Agenția Națională de Prevenire a Corupției şi de la întreprinderea „Sisteme speciale ucrainene”. Vitalii Kuprii a anunțat despre o evidentă spălare de bani la nivelul întregului sistem de combatere a corupției.  

Mai târziu, la 3 mai curent, deputatul Radei Supreme, Kuprii a primit un răspuns de la Biroul Național Anticorupție din Ucraina, în care se menţionează – “nu au fost găsite motive pentru introducerea datelor în Registrul unificat al investigațiilor premergătoare procesului”.

Ulterior parlamentarul i-a acuzat public pe oficialii de la Biroul Național Anticorupție din Ucraina de neexecutarea intenţionată a hotărârii instanţei raionale de judecată Solomensk din Kiev, care cere “introducerea în Registrul unificat al investigațiilor premergătoare procesului a informaţiei despre săvârşirea infracţiunii de corupţie, expuse în interpelarea deputatului Vitalii Kuprii” – aminteşte sursa citată.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 270
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
Calendar 2017

Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2017 BucPress - Toate drepturile rezervate