Opinie
12 aprilie 2018

Ucraina se poate inspira din experiența României în implementarea standardelor europene, inclusiv privind drepturile minorităților

Ucraina se poate inspira din experiența României în implementarea standardelor europene, inclusiv privind drepturile minorităților

Dănuț Sebastian Neculăescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe de la București, a declarat, joi, la Forumul de Securitate de la Kiev, că Ucraina poate să se inspire din experiența României în privința implementării standardelor NATO și ale Uniunii Europene, inclusiv a celor referitoare la drepturile minorităților naționale.

Diplomatul român a subliniat în acest sens că România este deschisă discuțiilor pe această temă atât în cadrul NATO și al UE, cât și la nivel bilateral cu Ucraina – transmite corespondentul Agenției BucPress la Kiev.

Totodată, secretarul de stat a reiterat că România sprijină suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat că Bucureștiul nu va renunța la această poziție.

În contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, Dănuț Sebastian Neculăescu a precizat că România a fost una dintre primele state din regiune care au avertizat asupra riscurilor existente în acest sens.

În prezent, potrivit diplomatului, citat de BucPress, România contribuie la securitatea regională, inclusiv prin creșterea potențialului său militar.

Reamintim că la Kiev se desfășoară Forum internațional de securitate cu participarea experţilor şi politicienilor din 35 de ţări. Pe agenda reuniunii – tendințe și provocări la adresa securității globale și a celei din regiune, agresiunea Rusiei contra Ucrainei, securitatea informațiilor, cooperarea dintre Ucraina și NATO, respectarea drepturilor omului în Crimeea și Donbas și securitatea în regiunea Mării Negre. Forumul de două zile a fost organizat în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare NATO în Ucraina, Marshall Fund, Institutul Regal de Afaceri Internaționale și Fundația Friedrich Ebert în Ucraina.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 399

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate