Opinie
Redactor: Marin Gherman
11 iulie 2018

Ungaria va continua să blocheze toate întâlnirile Ucraina-NATO, din cauza legii ucrainene a educației

Ungaria va continua să blocheze toate întâlnirile Ucraina-NATO, din cauza legii ucrainene a educației

Ungaria va continua să blocheze toate întâlnirile Ucraina-NATO la cel mai înalt nivel, din cauza legii ucrainene a educației, însă nu va bloca declarația privind rezultatele reuniunii NATO-Ucraina-Georgia - a anunţat ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, înainte de începerea summitului Alianţei Nord-Atlantice.

Ministrul a mai afirmat că Budapesta va bloca aspiraţiile euroatlantice ale Ucrainei "atâta timp cât Kievul nu încetează să priveze minoritățile de drepturile care li se cuvin și nu le acordă drepturile de care au fost deja lipsiţi", informează Radio Chișinău.

"Guvernul ungar nu îşi va exercita dreptul de veto în legătură cu summitul de securitate al Mării Negre, care va avea loc cu participarea Georgiei și Ucrainei sau în legătură cu declarația comună ce urmează să fie emisă după întâlnire" - a adăugat şeful diplomaţiei ungare.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 891

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate