Opinie
03 iulie 2018

Vladimir Putin nu va recunoaște că a furat Crimeea nici la întâlnirea cu Donald Trump

Vladimir Putin nu va recunoaște că a furat Crimeea nici la întâlnirea cu Donald Trump

Președintele rus Vladimir Putin este dispus să discute orice subiect și să caute compromis la orice problemă în cadrul apropiatei sale întrevederi cu președintele american Donald Trump, cu excepția „statutului peninsulei Crimea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

Pagina de Rusia precizează că relațiile dintre SUA și Rusia se află într-o criză fără precedent în ultimele decenii, litigiile dintre cele două țări incluzînd anexarea abuzivă a peninsulei ucrainene Crimeea în martie 2014, implicarea militara a Rusiei de partea separatiștilor in estul Ucrainei, amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016, sprijinul militar activ acordat de Rusia regimului sirian al președintelui Bashar al-Assad și incidentul Skripal din Marea Britanie, din acest an.

Într-o conferință de presă telefonică, Peskov a spus că Putin „a explicat de nenumărate ori” că situația peninsulei Crimeea nu poate fi negociată pentru că ea este „parte integrantă din Federația Rusă”, potrivit Europa Libera.

John Bolton, consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui american a declarat după discuția avută cu Vladimir Putin la Moscova, pe 27 iunie, că Washington-ul nu-și va schimba poziția în problema peninsulei Crimeea. Acest lucru înseamnă că SUA nu vor recunoaște legalitatea anexării, deși o serie de declarații recente ale președintelui Donald Trump ar fi putut fi intrepretate drept o deschidere spre negociere. Pagina de Rusia de Rusia precizează că primul Summit Trump-Putin va avea loc la Helsinki, pe 16 iulie.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 536

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate