Opinie
30 noiembrie 2017

Vrea oare Republica Moldova să scape de Rusia? (opinie)

Vrea oare Republica Moldova să scape de Rusia? (opinie)

Această bucată de pământ a avut ghinionul să fie mai mult sub ocupație rusească.  Acest fapt a afectat mentalitatea oamenilor.  Nu trebuie să-i judecăm pentru asta. Republica Moldova, chiar dacă în 1991 și-a proclamat independența, nu a ieșit din sfera de influență rusească. 

Au avut câteva tentative. Răspunsurile Rusiei au fost dure. 

Mă refer în special la războiul provocat pe Nistru. Acolo staționează o armată ocupantă sub formă de„pacificatori”. 

Se fac negocieri de rezolvare a conflictului pe cale pașnică. Rezultatele nu sunt altceva decât o serie de cedări din partea celor de la Chișinău.  În favoarea cui? În favoarea celor de la Tiraspol și, indirect, a Rusiei. 

Am fost surprins de mișcarea făcută de Moldova acum câteva luni. Au cerut celor de la ONU  să discute retragerea trupelor ruse.  Am crezut că este un act de curaj.  În realitate nu este altceva  decât o mascaradă.  Au retras cererea acum câteva zile.  O  revenire a propunerii va fi posibilă doar peste câțiva  ani. Asta denotă faptul că politicienii de la Chișinău nu vor ca Moldova să scape din sfera de influență a Rusiei. Tot timpul îmi vine în minte sfârșitul scenetei „Să-ți deie în cap așa ceva!” a lui Gheorghe Urschi.

Paul SZASZ SEBEȘ pentru BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 728

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate