Știri Politică
09 noiembrie 2017

Şeful statului ucrainean Petro Poroşenko a inițiat o reuniune de urgență a Comitetului prezidenţial Ucraina-Polonia

Şeful statului ucrainean Petro Poroşenko a inițiat o reuniune de urgență a Comitetului prezidenţial Ucraina-Polonia

Președintele ucrainean, Petro Poroşenko, a inițiat o reuniune de urgență a Comitetului Consultativ al Președinților Ucrainei și Poloniei – a anunţat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kiev, Sviatoslav Ţeholko.

„Declarațiile la adresa Ucrainei şi a conducerii sale făcute în ultimul timp de către reprezentanți oficiali ai guvernului polonez provoacă o preocupare serioasă și nu pot fi lăsate fără un răspuns adecvat” – a subliniat Ţeholko, potrivit Rador.

Prin urmare, pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre Ucraina și Polonia, dar și pentru a evita escaladarea tensiunii, Poroșenko a inițiat o reuniune de urgență a Comitetului Consultativ al Președinților ucrainean şi polonez. „După cum a menționat şi Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, în politica pro-europeană a autorităților ucrainene nu există politicieni care să aibă sentimente anti-poloneze. Ucraina este un partener strategic al Poloniei” – a subliniat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Poroşenko. Anterior, președintele polonez, Andrzej Duda, a cerut conducerii Ucrainei să excludă din politică persoanele cu opinii anti-poloneze, mai scrie sursa citată.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 207

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate