Știri Politică
12 aprilie 2018

Traian Băsescu: granița de est a unei Românii unite cu R.Moldova ar urma să fie „pe Nistru”

 Traian Băsescu: granița de est a unei Românii unite cu R.Moldova ar urma să fie „pe Nistru”

Granița de est a unei Românii unite cu R.Moldova ar urma să fie „pe Nistru” pentru că România „are datoria de a nu repeta greșeala enormă” făcută în al Doilea Război Mondial de a trece Nistrul, a declarat fostul președinte al României și avocat fervent al unionismului, Traian Băsescu.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, el a precizat că în acest scenariu, statul regiunii transnistrene ar urma să fie decis la masa negocierilor de Ucraina, Rusia și România (care ar avea acest statut prin unirea cu R.Moldova).

Traian Băsescu, președinte de onoare al Partidului Unității Naționale din R.Moldova, a mai atras atenția că în cei aproape „30 de ani” de la destrămarea URSS, R.Moldova nu a reușit să obțină nici garanții de securitate, nici o perspectivă de viitor – ambele i le-ar putea da unificarea cu România, prin faptul că ar deveni membră NATO și a UE.

Orice plan de unificare a R.Moldova cu România ar trebui să fie discutat și acceptat de țările din regiune, începând cu Rusia, a mai declarat Băsescu în interviul pentru Europa Liberă.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 406

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate