Politică
Redactor: Mariana Struț
09 octombrie 2019

29 de sate din regiunea Cernăuți nu au format comune, prevăzute de reforma descentralizării

29 de sate din regiunea Cernăuți nu au format comune, prevăzute de reforma descentralizării

Din 2020 satele care nu au format comunități teritoriale unite (comune) vor fi alipite celor deja formate, conform planului de perspectivă al regiunii Cernăuți elaborat de Administrația Regională de Stat.

În luna iulie a anului 2018 Administrația Regională de Stat Cernăuți a elaborat un plan de perspectivă pentru regiune în cadrul reformei descentralizării. Însă Consiliile sătești din 29 de sate ale regiunii încă nu au reușit să creeze comune, potrivit UA Bucovina.

Consilierul în chestiunile descentralizării din cadrul Centrului cernăuțean de dezvoltare și autoadministrare, Taras Prokop, menționează că consiliile sătești uneori recurg la speculare și găsesc motive pentru a nu forma comune.

Potrivit șefului adjunct al Departamentului dezvoltării regionale ARS Cernăuți, Hristina Marciuk, comunitatea teritorială unită trebuie formată luând în calcul posibilitățile financiare și asigurarea serviciilor administrative pentru populație.

În luna septembrie curent deputații Consiliului regional nu au votat planul de perspectivă elaborat de ARS. Potrivit lui Procop este posibil ca în viitorul apropiat Cabinetul de Miniștri al Ucrainei să preia vizarea planurilor de perspectivă al regiunilor Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 561

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate