Știri Politică
13 decembrie 2018

Ambasador american: ”Timoșenko nu poate fi considerată un prieten al Kremlinului”

Ambasador american: ”Timoșenko nu poate fi considerată un prieten al Kremlinului”

”Liderul partidului ”Batkivșcina” (Patria), Iulia Timoșenko este un adevărat patriot al Ucrainei și în nici un caz nu poate numită "un prieten al Kremlinului". Despre acest lucru a declarat fostul ambasador al Statelor Unite în Ucraina, John Herbst într-un interviu acordat RTVI, citat de rbc.ua.

Potrivit diplomatului american, fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, lider al partidului ”Batkivşcina” este  ”un politician cu viziune, energic și capabil de decizii rapide, care înțelege că Kremlinul a declanșat războiul împotriva Ucrainei și că această agresiune trebuie oprită”.

Fostul ambasador a reamintit, de asemenea, că fostul prim-ministru al Ucrainei s-a aflat recent într-o vizită de lucru în SUA.

În cadrul vizitei sale la Washington, candidatul la prezidențiale cu cel mai mare grad de încredere, conform rezultatelor ultimelor sondaje de opinie publicate în Ucraina, s-a întâlnit cu un grup de senatori și funcționari de la Departamentul de Stat  al SUA. Potrivit lui John Herbst, candidatul pentru alegeri prezidențiale, Timoșenko are un program de guvernare foarte bun, ceea ce înseamnă că este un "candidat real pentru postul de președinte al Ucrainei".

În plus, fostul ambasador a declarat că Washingtonul este pregătit să colaboreze cu liderul partidului ”Batkivșcina”, dacă Iulia Timoșenko va câștiga alegerile prezidențiale din martie 2019.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 388

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate