Politică
Redactor: Marin Gherman
08 octombrie 2019

Avertisment de la Kiev privind o posibilă vizită în Crimeea a comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei

Avertisment de la Kiev privind o posibilă vizită în Crimeea a comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a comentat informaţiile din presa rusă potrivit cărora comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei, Dunja Mijatović, ar urma să efectueze o vizită în Crimeea, peninsulă aflată sub ocupaţie rusă, avertizând că o astfel de deplasare trebuie să aibă loc în conformitate cu toate procedurile necesare prevăzute de mandatul demnitarului european și de dreptul internațional - scrie „Evropeiska Pravda”, potrivit Rador.

"La începutul verii, am comentat acele informări ale Moscovei cu privire la existanţa unor aşa-numite înţelegeri referitoare la o vizită a comisarului în Crimeea, la invitația Federației Ruse. Putem avea multe pretenţii faţă de Consiliul Europei, dar vreau să cred că oficialii cu experiență, precum Dunja Mijatović, nu se vor sinucide profesional și nu vor merge în teritorii ocupate fără a urma toate procedurile necesare prevăzute atât de mandatul său, cât și de dreptul internațional" - a declarat viceministrul ucrainean de externe, Serhi Kisliţa, comentând o informaţie difuzată de radioul Eho Moskvî potrivit căreia comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei urmează să meargă săptămâna aceasta în Crimeea anexată.

Diplomatul ucrainean a adăugat că Dunja Mijatović se află la Strasbourg, iar săptămâna trecută s-a întâlnit cu regizorul ucrainean Oleg Senţov, fost prizonier al Kremlinului. "Misiunea ucraineană la Consiliul Europei lucrează la detaliile viitoarelor vizite (ale comisarului Mijatović, n.red) în Ucraina" - a remarcat Kisliţa.

Totodată, diplomatul a subliniat că, pentru Ucraina, monitorizarea internațională a situaţiei din Crimeea nu înseamnă "o acţiune de PR, așa cum este pentru Moscova", ci o muncă atentă, sistematică și continuă, pentru ca ocupantul să își îndeplinească îndatoririle în conformitate cu normele convențiilor internaționale și cu legislația ucraineană, necesitate indicată inclusiv de rapoartele ONU.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 359

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți